Održana edukativna predavanja za poljoprivredne proizvođače na Veletržnici Beograd

Sreda, 08. mart  2017.

Veletržnica Beograd kao društveno odgovorno preduzeće ima za cilj razvoj poljoprivrede u zemlji, povećan asortiman robe i mogućnost lakšeg izvoza domaćih proizvoda. U skladu s tim, Veletržnica Beograd u saradnji sa Poljoprivrednom savetodavnom stručnom službom organizovala je edukativna predavanja i prezentacije za poljoprivredne proizvođače koji posluju na Veletržnici Beograd.

Cilj ovih predavanja je da se poljoprivrednim proizvođačima daju informacije i saveti o unapređenju poljoprivredne proizvodnje i poboljšanju prinosa.

Predavanja i prezentacije za poljoprivredne proizvođače održane su u svečanoj sali Veletržnice Beograd. Oko 30 poljoprivrednih proizvođača je prisustvovalo predavanjima.

Poljoprivredna stručna služba koja je zadužena za teritoriju grada održala je predavanja a teme u okviru ove grupe edukativnih prezentacija su bile: Zakon o poljoprivrednom zemljištu i obavezna kontrola plodnosti zemljišta; Podrška investicijama u preradi voća i PKB Agroekonomik - hibridi kukuruza.

Poljoprivredna stručna služba vršiće i besplatne agrohemijske analize zemljišta za sve zainteresovane proizvođače, a poljoprivredni proizvođači su sve dodatne informacije o programima i ponudama mogli da dobiju nakon predavanja.

Veletržnica Beograd se zahvaljuje Poljoprivrednoj stručnoj službi na učešću i pružanju korisnih informacija za poljoprivredne proizvođače, ali takođe zahvaljuje se i poljoprivrednim proizvođačima koji su se odazvali pozivu.