Veletržnica Beograd prihvatila učešće na manifestaciji „Savske vatre 2018“

Ponedeljak, 09. jul  2018.

Manifestacija „Savske vatre 2018“ je proglašena od strane Turističke organizacije Beograda kao jedna od najmasovnijih manifestacija Grada Beograda u okviru programa koji nosi naziv „Siđi do reke“.

Manifestacija reke, ribe, sporta, kulture, zabave ali i dobrog druženja održana je u subotu 7. jula 2018. godine, od 10:00 h do 18:00 h. Ovo je devetnaesta manifestacija po redu koja se održava na obali Save. Organizatori su kao i do sada Ferijalni savez Srbije i Beograda zajedno sa Sportsko-ribolovačkim društvom Senjaki Beogradskim sajmom.

Otvaranju manifestacije prisustvovao je i predsednik Skupštine grada Beograda, Nikola Nikodijević.

Veletržnica Beograd je prepoznala značaj koji ova, sada već tradicionalna, manifestacija ima za Beograd i prihvatila učešće. Veletržnica Beograd kao posebna tržišna institucija za promet poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, pre svega voća i povrća je ovom prilikom donirala određenu količinu povrća svim učesnicima koji su se takmičili u kuvanju riblje čorbe, ali i sezonsko voće koje je bilo namenjeno prvenstveno za najmlađe članove, kao i za sve ostale učesnike.

Na manifestaciji „Savske vatre 2018“ godine Veletržnica Beograd je imala i svoj tim koji se takođe takmičio u kuvanju riblje čorbe. Na takmičenju su učestvovale i ekipe Ferijalnog saveza Srbije, sportsko-ribolovačka društva, udruženja građana, deca i građani iz više gradova Srbije, kao i predstavnici javnih preduzeća.

Pored riblje čorbe organizovana su i razna takmičenja kako za decu, tako i za ostale. Organizatori su obezbedili nagrade za pobednike i zahvalnice za sve učesnike manifestacije „Savske vatre 2018“.

Veletržnica Beograd je ovom prilikom dobila pehar i diplomu za osvojeno prvo mesto u kategoriji „Sveobuhvatni pobednik“.