Leteći ananas i mango na Veletržnici Beograd

Ponedeljak, 17. decembar  2018.

Prošle nedelje beleži se rast prometa ananasa i manga na Veletržnici. Voće neverovatno prijatnog ukusa i neobične svežine.

Leteći ananas i mango, kako se popularno nazivaju su proizvodi koji se transportuju isključivo avionom. U krajevima gde uspevaju, beru se tek kada sazre, pa je zbog toga plod krupniji i ukusniji od ananasa i manga koji sazrevaju u toku transporta.Ove nedelje ananas na Veletržnicu Beograd je doleteo iz Kostarike, dok leteći mango nam je stigao iz Perua.

Zreo ananas se prepoznaje po jarkoj boji ploda i tamno zelenim listovima. Ako su listovi braonkasti, a plod flekav ili mutan, bolje izabrati drugi. Trebalo bi da bude “debeljuškast” i nekako „težak za svoju veličinu“. Treba da miriše prijatno i slatkasto.

Zreo plod manga ima intenzivan cvetni miris koji se širi pod blagim pritiskom. Ukus je obično sladak i vrlo aromatičan, pa nas podseća na kombinaciju breskve i kruške.

Info centar Veletržnice Beograd, broj telefona 011/381-81-12; dnevne cene roba u prometu možete videti ovde: http://www.veletrznica.co.rs/cene.html