Велетржница Београд учествовала у раду борда директора Светског удружења велетржница

Sreda, 30. januar  2019.

На позив господина Бојана Бајагића, директора ЈКП Градске пијаце Београд и председника Пословног удружења пијаца Србије, представници Велетржнице-Београд учествовали су у раду борда директора Светског удружења велетржница, WUWM, које последњих година носи слоган промоције велепродајне и малопродајне пијачне мреже.

На састанку у конференцијској сали хотела Хилтон у Хагу, који је водио председник ове светске уније, господин Zengjun Ma, иначе, директор компаније која у Кини управља са неколико стотина пијаца и велетржница, прецизније су дефинисане теме следеће велике светске конференције удружења WUWM, која ће бити одржана у нашем главном граду.

Међународни скуп са темом: Изазови у ланцу снабдевања свежом храном и више од 100 делегата из свих крајева света, први пут у пословној историји организације, биће одржан у Београду, средином маја ове године. Стручну подлогу скупа припрема професор Пољопривредног факултета др Владе Зарић.

Одржавању овако значајног скупа допринеће и тим Велетржнице, презентацијом постојећих капацитета али и развојних потенцијала ове институције јединствене у Србији, а по много чему и на Балкану.