Prolećna nedelja na Veletržnici

Četvrtak, 11. april  2019.

Na Veletržnici Beograd se nudi širok asortiman konditorskih proizvoda, pića, proizvoda zdrave hrane, papirne galenterije i ćumur za roštilj.

Veletržnica je, međutim, najpoznatija po svojoj ponudi voća i povrća. U prethodnoj nedelji, od povrća, među najprodavanijim je makedonski kupus, što i ne čudi s obzirom da kupus ima tradicionalno široku primenu u našoj kuhinji u svakom dobu godine, zatim šargarepa, cvekla, uvozni krastavac, blitva i roze krompir.

Od voća, u ovom periodu veoma je tražena pomorandža, a najprodavanija je ona iz sunčane Grčke. Ipak, na Veletržnici Beograd ove nedelje je najprodavanija jabuka sorte Ajdared (oko 142 tone) čija je cena oko 30 dinara.

Ova sorta je nastala je 1942. godine u saveznoj američkoj državi Ajdaho, ukrštanjem sorte Jonatan i Vagner. Cenjena je kod proizvođača zbog visoke produktivnosti i sposobnosti dugog skladištenja, a kod potrošača zbog slatko-kiselkastog ukusa i široke primene. Korisiti se za voćne salate, kolače i kompote.

Više podataka može saznati ako pozovete Info centar Veletržnice Beograd, broj telefona 011/381-81-12; a dnevne cene roba u prometu možete videti na sledećem linku: http://www.veletrznica.co.rs/cene.html