Paradajz i tikvice najprodavaniji, a mlado povrće sve traženije na Veletržnici

Petak, 10. maj  2019.

Na Veletržnici prošle nedelje najveći promet su zabeležile jabuke Ajdared, industrijska šargarepa, uvozni paradajz, tikvice i kupus. Rast prometa zabeležili su i mladi kupus, jabuke Melrouz, mladi roze krompir, mladi crni luk, karfiol, špalirni krastavac i krastavac salatar.

Nagli rast prometa najupadljiviji je kod tikvice (oko 158 tone) koja se prodavala po ceni od oko 40 dinara. Savršena za prolećni lagani ručak, veoma je prijatnog ukusa a ima nisku kalorijsku vrednost. Prava je riznica zdravlja, bogata vitaminima i vlaknima. Upravo zbog toga veoma poželjna kod onih koji žele zdravo da se hrane ili koji su na dijeti.

Zabeležen je i nagli porast prometa uvoznog paradajza. Paradajz spada u jedno od najpopularnijih povrća na svetu. Poreklom je iz Južne Amerike, a u Evropu je stigao u 16. veku. Zavodljiva crvena boja je u prošlosti smatrana za signal da je biljka otrovna, tako da se u nekim delovima Afrike ni danas ne konzumira u sirovom obliku.

Na Veletržnici pored voća i povrća potrošačima je na raspolaganju i širok asortiman pića, konditorskih proizvoda, kao i veliki asortiman začina, čajeva i mnogih drugih proizvoda za prodaju ali i ličnu upotrebu.

 

Kontakt telefon Veletržnice Beograd 011/715 84 93; a dnevne cene roba u prometu možete videti na sledećem linku: http://www.veletrznica.co.rs/cene.html