ВЕЛЕТРЖНИЦА БЕОГРАД И ОВЕ ГОДИНЕ НА САЈМУ ЗА ТРЕЋЕ ДОБА

Utorak, 04. jun  2019.

„Сајам за треће доба” по шести пут је одржан 28. и 29. маја 2019. године на Београдском сајму, под слоганом „Град у коме године имају будућност”. Град Београд је био суорганизатор, а председник Александар Вучић покровитељ овог догађаја који представља највећи регионални сајам намењен популацији старијој од 55 година.


Сајам је посетило неколико десетина хиљада људи. Погодности и садржаје за старију популацију понудили су између осталих, Град Београд, градске општине, градска предузећа, око 60 комерцијалних излагача итд. У циљу побољшања квалитета живота и здравља припадника трећег доба, посетиоци су имали прилику да добију широку понуду роба и услуга, да провере здравље, али и да чују бројна корисна предавања и здравствене, правне и финансијске савете. Кроз различите забавне, музичке, културне, едукативне и рекреативне програме, учесници су имали прилику да се друже, али и да активно учествују у програму.

 

Отварајући Сајам, заменик градоначелника Београда Горан Весић је изнео податак да у Србији има око 1,7 милиона пензионера, од чега у Београду око 408 хиљада. Градске власти настоје да улепшају време најстаријих грађана омогућавањем различитих активности, као што су отварање нових клубова за сениоре, "Сениор картица" или погодности у јавном превозу, најавивши даље ширење садржаја.


Као и ранијих година, на манифестацији се активно представила Велетржница Београд. Заменик градоначелника Горан Весић је обишао штанд Велетржнице, на коме су, током трајања Сајма, посетиоцима представљене активности и подељени разноврсни поклони.