Септембарске боје на Велетржници

Ponedeljak, 16. septembar  2019.

Протекле недеље на Велетржници је продато око 2.280 тона робе, што је за око 130 тона више него у последњој недељи августа. И даље је најтраженија лубеница са 394 тоне, али логично за средину септембра, то је готово за половину мање у односу на претходни период. Са друге стране, како је почела сезона спремања зимнице, тако је знатно порасла тражња за разним врстама поврћа, највише парадајзом, паприком и купусом, а од воћа за јабуком.

Остварена је готово троструко већа продаја парадајза, у износу од 367 тона, највише захваљујући великом скоку продаје парадајза за кување, чак на 245 тона. Паприка је такође забележила велики, скоро двоструки раст, на 172 тоне, а продато је и 210 тона купуса. Од воћа, најтраженије су биле различите врсте јабука, са 152 тоне, што представља раст од око 130 % у односу на крај августа.

Разлика у ценама у односу на велепродају у другим градовима у окружењу се највише види на увозном јужном воћу, што је последица идеалне позиције и позиционирања Велетржнице Београд као центра и лидера у овој области на Западном Балкану. Ова разлика ће постати још очигледнија у наредним недељама и месецима, када потражња за овим воћем достигне велики раст.

Лидерска позиција наше компаније и услови које пружа омогућују удруживање произвођача и њихово повезивање са трговцима, што обезбеђује сигуран пласман производа и даје значајан допринос развоју пољопривреде Београда и других делова Србије.