Одржан сајам и конференција висококвалитетне хране

Petak, 11. oktobar  2019.

У Београду, у BELEXPOCENTRU, 10. и 11. октобра је одржан други по реду међународни сајам и конференција висококвалитетне хране у Југоисточној Европи, под називом Belgrade Food Show 2019. Овај скуп, на коме је забележен већи одзив излагача и учесника него прошле године, је био место сусрета купаца и домаћих произвођача, место умрежавања, размене знања и иновативних идеја. Акценат активности био је на промоцији премијум српских прехрамбених производа, који имају додатну вредност у смислу квалитета, бренда, оригиналности или паковања. Њихов пласман представља шансу за повећање извоза и додатни развој домаће пољопривреде и економије уопште.

Догађај је обухватио два дела која заједно чине целину. Један се односи на предавања и панеле о перспективама српске висококвалитетне хране, извозу, глобалним трендовима, примерима добре праксе, излажењу у сусрет жељама и потребама купаца итд. Други део, који се одвијао истовремено, је била изложба различитих висококвалитетних домаћих прехрамбених производа, као што су иновативно прерађено поврће, воће, месо, млечни производи, деликатеси, пића итд.

Сајам и конференцију је организовала Асоцијација за промоцију српске хране, уз подршку USAID-овог Пројекта за конкурентну привреду, који се реализује у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде, Привредном комором Србије и Развојном агенцијом Србије.