Велетржница Београд као члан Светске уније велетржница

Petak, 20. decembar  2019.

Велетржница Београд има дугогодишњу успешну сарадњу са Светском унијом велетржница (WUWM), у оквиру које је учествовала на конференцијама, остварила бројне квалитетне контакте и прихватила различита искуства из савремене европске праксе.

Светска унија велетржница окупља преко 40 земаља из Европе, Северне и Јужне Америке, Азије, Африке и Аустралије, са основним циљем да промовише улогу велетржница у обезбеђивању квалитета, доступности, безбедности и разноврсности хране, уз осигуравање конкурентних цена. За остварење овог циља, кључна је међународна сарадња, као и размена добре праксе, знања, искустава и начина за превазилажење препрека.

Императиви деловања Светске уније велетржница су промовисање велетржница као места од јавног интереса, која подстичу урбани, регионални, економски и друштвени развој, затим подстицање сарадње и комуникације између управе, трговаца, произвођача и купаца, давање значаја свежим производима, као и подршка развоју малог бизниса.

Важно је подсетити да је у мају 2019. године, током Конференције Светске уније велетржница која је одржана у Београду, преко 150 представника из око 30 земаља посетило нашу Велетржницу и упознало се са нашим радом, капацитетима, позицијом на тржишту, реализованим и планираним инвестицијама и развојем. Ова посета и конференција су знатно ојачали позицију и углед Велетржнице Београд, нарочито узимајући у обзир два признања која је том приликом добила директорка Наташа Путник, једно од Светске уније велетржница, а друго за успешну сарадњу са Аргентином.

Чланство у Светској унији велетржница, као и остварена веома добра сарадња са другим чланицама, већ дају резултате у примени успешних решења и знатно повећавају развојне могућности Велетржнице Београд.

Велетржница Београд и Светска унија велетржница заједно честитају божићне и новогодишње празнике свим нашим произвођачима, трговцима, закупцима и купцима. Такође, позивамо све наше кориснике да и даље користе услуге наше и ваше Велетржнице.