Велетржница поклања еколошке цегере за Нову годину

Utorak, 31. decembar  2019.

Велетржница Београд, као традиционално друштвено одговорна компанија, је много пута показала приврженост савременим достигнућима у области заштите животне средине, што се не огледа само у подршци, него и у конкретним активностима.

За разградњу пластичне кесе је потребно и неколико стотина година, што с обзиром на количину кеса које се свакодневно троше, доводи до веома негативног утицаја на животну средину, стварања отпада, загађења итд. Суочавајући се са овим проблемом на одговоран начин, Град Београд је, као један од првих градова у свету, донео Одлуку о условима коришћења кеса за испоруку робе на месту продаје роба и услуга, која ступа на снагу 1. јануара 2020. Овом одлуком су практично трговци дужни да, на месту продаје, у малопродајним објектима, као и у услужним и другим делатностима на територији Београда, ставе потрошачима на располагање папирне кесе и торбе за вишекратну употребу, које су погодне за рециклажу, као замена за пластичне кесе.

С обзиром на велики обим трговања од неколико стотина тона воћа и поврћа дневно, Велетржница жели да активно подржи Град Београд у унапређењу квалитета живота и здравља свих грађана. Тако, свим купцима који посете нашу Велетржницу у периоду од 31. 12. 2019. до 2. 1. 2020. поклањамо торбе за вишекратну употребу, тзв. цегере од ПЕТ ЕКО материјала.

Овим путем, још једном желимо да свим корисницима наших услуга честитамо Нову годину и Божић!