Пораст промета домаће цвекле

Ponedeljak, 03. februar  2020.

Почетак фебруара наговештава постепено појачавање трговине на Велетржници. Топлије време и улазак у другу половину зиме погодује већим активностима наших продаваца и купаца. На прелазу између прва два месеца у години забележен је пораст недељног промета на око 800 тона. Најпродаванији су били купус са 226 тона, шаргарепа са 170 и поморанџа са 104.

Значајан промет и знатно повећање у односу на претходну недељу је остварила цвекла са 40 тона. Она представља најкориснију ратарску културу и може се користити неограничено целе године, без последица. Богата је витаминима C и B, готово свим минералима и веома је корисна за здравље, као превентива и као лек за скоро све болести од најтежих до најлакших.

Значајан промет цвекле говори о томе да на Велетржници Београд своје веома важно место има домаћа производња. Цвекла у овом периоду углавном стиже из околине Панчева, Пожаревца и Великог Градишта. Овај податак показује да наша кућа има национални значај, тј. покрива знатно већу територију Србије од саме административне територије Београда.

Очекујемо да, пратећи наш развој, трансформацију и унапређење услуга, све више домаћих произвођача препозна управо Велетржницу као место поуздане трговине и сигурног пласмана својих производа.