Predsednik unije Veletržnica Italije uputio direktorki Veletržnice pismo, pozivajući se na zajedničke ciljeve, tradicionalnu povezanost i lični respekt.

Utorak, 14. april  2020.

U Veletržnicu Beograd danas je prispelo pismo koje je Gospodin Fabio Massimo Pallottini, predsednik unije Veletržnica Italije  uputio direktorki Nataši Putnik, pozivajući se na zajedničke ciljeve, tradicionalnu povezanost i lični respekt.

Naglašavajući ulogu Veletržnica u lancu distribucije, a naročito u ovim teškim vremenima, kada se parametri menjaju do te mere da se menja makroekonomska slika na kontinentu, a Veletržnice u Evropi pokazuju svoju fundamentalnu ulogu.

Veletržnice Evrope snažno su pokazale njihovu fundamentalnu ulogu za suštinsko praćenje distribucije svežih proizvoda. Naši operateri nastavili su da rade, uprkos tome što su izloženi riziku zaraze I moramo priznati činjenicu da su, postupajući tako, oni održali na nogama ne samo tradicionalan lanac snabdevanja, već i lokalnu proizvodnju, koje bi u protivnom, bile izložene riziku potpunog nestajanja”, navodi u pismu gospodin Pallottini i dodaje Veletržnice su jedna od glavnih karika u lancu snabdevanja, obezbeđuju održivost proizvodnje, čine distribuciju konzistentnom, ujednačenom, spektar izbora je raznolik, otpad se svodi na minimum i danas čak garantuje održivost onima kojima je potrebno.“

Gospodin Pallottini i gospođa Putnik, u međusobnim kontaktima, saglasili su se o potrebi da se u budućnosti dalje unapređuje uloga veletržnica u Evropi, čiji smo i mi nesumnjivi deo. I da brojni napori i posvećenost dobiju priznanje, a veletržnice budu značajan činilac obnovljenog ekonomskog sistema.